Door de combinatie van vocht, warmte en voetschilfers ontstaat er een omgeving waar verschillende soorten goed op groeien. Zo worden de bacteriesoorten Staphylococcus epidermis, bacillus subtilis en Microccoccus sedentarius veel op de voet gevonden. Brevibacterium epidermis, wordt echter beschouwd als belangrijke veroorzaker van het soort zweetvoeten, waar men de neus voor ophaalt. Deze soort voedt zich met de dode huid op de voeten en zet een bepaald aminozuur hierin om in een stof die zwavelachtig ruikt. Een interessante wetenswaardigheid is dat Brevibacteria ook aan kaassoorten zoals Port-du-salut en Munster aoc hun karakteristieke scherpte geeft. Ideale voedingsbodem, waar het dus op neer komt, is dat de stank van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën.

zweetvoeten behandelen ontstaan enerzijds door een hyperfunctie van het vegetatieve zenuwstelsel (deel van het zenuwstelsel dat onwillekeurige lichaamsfuncties zoals bijvoorbeeld de ademhaling, de werking van het hart én de klieren regelt) en anderzijds door een bovennormale. Soms is de overmatige zweetproductie het gevolg van een onderliggend probleem, zoals: Diabetes; Overgewicht; de overgang; Tuberculose; Een overactieve schildklier; Een stofwisselingsstoornis. Bacteriën, zweetvoeten in de zin van onwelriekende voeten, ontstaan, zoals vermeld, door voeten die ten prooi vallen aan bacteriën.

Hyperhidrosis pedis, met zweetvoeten kan echter ook iets anders worden bedoeld: voeten die overmatig zweten. De amstelveen medische term hiervoor is hyperhidrosis pedis of hyperhidrosis plantaris. Hyperhidrosis is een aandoening waarbij een patiënt abnormaal veel zweet. Dit kan dus voorkomen op de voeten, maar ook op de handpalmen (hyperhidrosis peel palmaris) en in de oksels (hyperhidrosis axillaris). Hyperhidrosis voeten zijn constant nat van het zweet en vaak ook koud. Door het vocht ontstaat er bovendien een verweekte en rimpelige huid. Het spreekt voor zich dat mensen met hyperhidrosis pedis ook makkelijk last krijgen van voeten die een onaangename geur verspreiden. Van zweet voeten tot zweetvoeten. Dat voeten zweten is op zich heel normaal. Sterker: het heeft een duidelijke functie: de voetzolen zijn bezaaid met zweetklieren (gemiddeld 500 per cm2!) met als doel de voeten een betere grip op de ondergrond te geven.

zweetvoeten behandelen

Zweetvoeten behandelen


Een frisse kijk op zweetvoeten, zweetvoeten is een onderwerp waar menig mens aziatische zijn neus voor ophaalt. Dit komt omdat met zweetvoeten meestal wordt gedoeld op voeten die vies ruiken. Ergens klopt deze benaming niet. Zweet stinkt immers niet op het moment dat het uit het lichaam komt. Dus ook niet bij de voeten. De vieze geur ontstaat alleen wanneer er door een combinatie van zweet, niet ventilerend schoeisel en huidschilfers een ideale voedingsbodem ontstaat voor de groei van bacteriën. Het zijn deze organismen die stinkende geurstoffen produceren.

De behandeling van likdoorns gezondheidsnet


Draag sokken van katoen of wol en het liefst linnen, in plaats van polyester. Deze drogen goed en absorberen beter en houden dus de voeten (beter) droog. Deodorant voor de voeten, sommige mensen met zweetvoeten hebben baat bij een deodorant voor je voeten, bijvoorbeeld Gehwol voeten spray. Dit middel desinfecteert en beschermt tegen schimmel. Antizweetproducten voor de voeten. Een dermatoloog heeft verschillende vloeistoffen en crèmes met aluminiumhydroxichloride of aluminiumchloride hexahydraat die de zweetproductie tegengaan. Bij hyperhidrosis kan dit voorgeschreven worden.

zweetvoeten behandelen

Naast het bestrijden van bacteriën door antibacteriële zeep, dode zeezout, azijn en tea tree olie te gebruiken, kun je je voeten ook wassen in een teiltje met betadine scrub (povidon jodium zeepoplossing) of Hibiscrub (chloorhexidine zeep oplossing) wat ontsmettend werkt; het remt de groei van. Voeten droog houden bij zweetvoeten, het is belangrijk je voeten droog te houden. Droog daarom je voeten na het wassen (of douchen etc.) goed oorbellen af, ook tussen de tenen en laat ze daarna goed drogen aan de lucht. Je kunt je voeten droog houden met behulp van talkpoeder, wat eventueel verrijkt is met een schimmel- of bacteriedodend middel. Draag sokken van katoen of wol in plaats van polyester en nog beter zijn sokken van linnen. Linnen weert bacteriën en schimmels en geeft vocht gemakkelijk af aan de lucht, zodat het koel en droog blijft aanvoelen.

Draag voorts goed ventilerende schoenen, van bijvoorbeeld leer of linnen. Vermijd rubber, nylon en andere kunststof materialen. Open schoenen zijn ook goed, zoals slippers, sandalen, open sloffen. Loop zoveel mogelijk zonder schoenen. Laat de schoenen drogen en wissel daarom je schoenen. Aangeraden wordt om dagelijks je schoenen te wisselen. Draag ook iedere dag schone sokken en verwissel ze bij voorkeur meerdere keren per dag.

Voetgeur behandelen - wikihow


Door het aantal bacteriën op de huid drastisch terug te brengen en onder controle te houden, kun je zweetvoeten en de vieze geur die daarmee gepaard gaat bestrijden. Middel tegen zweetvoeten, er zijn allerlei middelen tegen zweetvoeten op de markt, maar wat bij de én goed werkt hoeft bij een ander geen of nauwelijks effect te sorteren. De werking van een product is mede afhankelijk van het feit of je de oorzaak van het ontstaan van zweetvoeten ook adequaat aanpakt. Als je voeten ondanks allerlei maatregelen erg vochtig blijven en ook een onaangename geur verspreiden, maak dan een afspraak met je huisarts of (via een verwijzing van je huisarts) een dermatoloog. Hieronder worden enkele belangrijke tips en adviezen gegeven om korte metten te maken met zweetvoeten.

Voetenbad met Dode zeezout / Bron: m/heike rau. Behandelen van zweetvoeten, vaak voeten wassen en voetenbadjes, wat goed helpt bij zweetvoeten is om frequent je voeten te wassen met water en antibacteriële zeep. Dit kun je zo nodig meerdere keren per dag doen. Je kunt ook aan het einde van de dag je voeten een kwartiertje inweken in een voetenbad met bijvoorbeeld Dode zeezout, eventueel verrijkt met enkele druppels bacteriedodende tea tree olie. Een voetenbadje met azijn helpt ook. Je kunt dan 100 ml azijn op 1 liter water aanhouden. Het Dode zeezout is evenals de azijn bacteriedodend.

Zweetvoeten, blog alle info over zweetvoeten op een blog

Het meest voor de hand liggende symptoom van hyperhidrose zijn voeten die overmatig zweten. Sommige mensen zweten zo veel dat hun voeten in hun schoenen glibberen. De voeten kunnen ook een underarm witachtige, natte verschijning hebben. Er kan ook voetschimmel optreden met jeuk ( jeukende voeten ) of er kunnen bacteriële infecties ontstaan. Bacteriën en schimmels leven het liefst in een vochtige omgeving, dus des te meer je peeling zweet, des te meer bacteriën er op je voeten aanwezig zijn. Constante vochtigheid maakt de huid kwetsbaar, waardoor sneller een infectie kan ontstaan. Vieze geur bij zweetvoeten, de onaangename geur bij zweetvoeten wordt vaak als het grootste probleem ervaren. Vaak wordt gedacht dat overmatige transpiratievocht de boosdoener is, maar dat is niet waar aangezien transpiratievocht van zichzelf geurloos. Het zijn de bacteriën die op je voeten leven en zich senang voelen in een vochtige, broeierige omgeving waar ze zich naar hartenlust kunnen vermenigvuldigen, die een chemische verbinding aangaan met het zweetvocht als gevolg waarvan er geur vrijkomt en je voeten gaan stinken.

zweetvoeten behandelen

Zweetvoeten : dé oplossing van benolin - eénmalige behandeling

Daarnaast kunnen verkeerde, slecht ventilerende schoenen of sokken, bijdragen aan zweetvoeten. Voedingsbodem voor bacteriën en schimmels, voeten zijn evenals de handpalmen rijkelijk voorzien van zweetklieren. Er zijn twee soorten zweetkliertjes, de zogeheten apocriene zweetklieren welke uitmonden op een body haarfollikel, en de eccriene zweetklieren die direct op de huid uitmonden. De eccriene zweetklieren spelen een rol bij de thermo(warmte)regulatie. De voeten hebben daarnaast een dikke hoornlaag; de bovenste huidlaag die bestaat uit afschilferende afgestorven cellen. Deze afgestorven cellen kunnen in een vochtige, broeierige omgeving een ideale voedingsbodem vormen voor bacteriën en schimmels. Overgroei van schimmels komt vaak voor tussen de tenen en wordt ' zwemmerseczeem ' genoemd. Hierbij gaat de huid schilferen en ontstaan er losse velletjes.

Zweetvoeten duidt op voeten die overmatig zweten. De medische benaming is hyperhidrosis. Dit is een aandoening waarbij er abnormaal veel zweet wordt geproduceerd. Dit kan op verschillende plekken van het lichaam voorkomen: in de oksels (hyperhidrosis axillaris op de handpalmen (hyperhidrosis palmaris en op de voetzolen hyperbare (hyperhidrosis plantares). Wat zijn de oorzaken? Overmatig zweten van de voeten lijkt voor een groot deel een erfelijk probleem. Bij veel mensen met hyperhidrosis komt het in de familie voor. Er kan bij zweetvoeten ook sprake zijn van een onderliggende lichamelijke aandoening of probleem, bijvoorbeeld overgewicht of obesitas, menopauze, diabetes, verhoogde schildklierwerking of als bijwerking bij gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Het transpireren kan verergerd worden door lichamelijke inspanning, mentale concentratie, nervositeit en spanning, angst of een warme temperatuur.

Be - lichaamsverzorging - natuur

Er is niet én middel tegen zweetvoeten, er zijn diverse maatregelen die je kunt nemen bij zweetvoeten. Overmatig zweten van de voeten heet hyperhidrosis. Zweetvoeten komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, en vaker bij jongvolwassenen dan ouderen. Mensen van wie de voeten overmatig zweten, hebben vaak ook problemen met stylingproducten overmatig zweten van de palmen. Ongeveer 3 procent van de bevolking lijdt aan hyperhidrosis. Je kunt zelf een aantal maatregelen nemen om zweetvoeten tegen te gaan. Er zijn ook verschillende middelen om zweetvoeten effectief te bestrijden. Zweetvoeten bestrijden, wat zijn zweetvoeten?

Zweetvoeten behandelen
Rated 4/5 based on 597 reviews